Dane epidemiologiczne oraz przedkliniczne sugerują, że wyższe poziomy witaminy D w surowicy oraz wyższe spożycie wapnia zmniejszają ryzyko nowotworu jelita grubego. W celu dalszej oceny potencjalnego prewencyjnego wpływu tych składników przeprowad...
Zaloguj się, aby przeczytać cały artykuł.
You might also like
More from Publikacje
Pięć najczęściej czytanych artykułów
Stale monitorujemy aktywność naszych użytkowników i obserwujemy, które materiały cieszą się największą popularnością. Analizujemy, dlaczego tak się dzieje, i wyciągamy …
Nowa nadzieja w leczeniu pacjentów z rakiem jelita grubego
MABp1 (Xilonix, XBiotech Inc)- nowe przeciwciało monoklonalne skierowane przeciwko interleukinie-1α znacząco poprawia wyniki kliniczne oraz przeżycie całkowite u objawowych pacjentów …
Wady w naprawie DNA – częstsze w rozsianym raku prostaty
Dziedziczne mutacje w genach odpowiedzialnych za naprawę DNA (np BRCA2) mogą być związane z podwyższonym ryzykiem raka prostaty prowadzącego do …