To zaskoczenie: przez dekady sacharyna uznawana była za substancję rakotwórczą, a teraz przypisuje się jej odwrotne właściwości. Grupa badaczy z Florydy wykorzystała słodzik z pobliskiej kawiarni i odkryła, że można nim zahamować rozwój raka.
Bada...
Zaloguj się, aby przeczytać cały artykuł.
You might also like
More from Doniesienia
Trzy najczęściej oglądane materiały wideo
Od lat przeprowadzamy wywiady i rozmawiamy z najwybitniejszymi ekspertami medycznymi w Polsce i za granicą. Jesteśmy na najważniejszych konferencjach i …
Pięć najczęściej czytanych artykułów
Stale monitorujemy aktywność naszych użytkowników i obserwujemy, które materiały cieszą się największą popularnością. Analizujemy, dlaczego tak się dzieje, i wyciągamy …
Pięć najciekawszych artykułów, które mogłeś ominąć
Drogi lekarzu, przygotowaliśmy dla Ciebie pięć najciekawszych artykułów, które powinieneś poznać, aby lepiej i skuteczniej leczyć swoich pacjentów. Wiedza medyczna …